Een klassieke caesarsalade maar dan anders! Gegrilde kool met een licht bittere smaak is een fantastische combinatie met deze zelfgemaakte smeuïge caesardressing. De wat vettige, zure smaken passen uitstekend bij de kool. De verschillende koolsoorten en de groentekiemen staan garant voor gezondheid. Precies wat je nodig hebt om de week goed te beginnen. Lekker als lunch maar ook vullend genoeg als diner.
1. Doe voor de dressing het ei, citroensap en schil, de mosterd, knoflook en kappertjes in een hoge maatbeker. Mix met een staafmixer en voeg de olijf en koolzaadolie beetje bij beetje toe. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de dressing op smaak met zout, peper en eventueel wat meer citroensap. Laat rusten terwijl je de rest van het gerecht maakt.
2. Snijd de spitskool of de witte kool in grove stukken. Kook ze circa 1 minuut in water met zout. Spoel de kool af met koud water.
3. Verkruimel de broodjes en bak het kruim in een pan op de barbecue krokant in boter en olie. Bestrijk de voorgekookte kool met olie en gril de stukken circa 5 minuten op indirecte warmte. Strooi er wat zout en peper overheen.
4. Spoel de kiemgroenten, de groene slablaadjes en boerenkool en laat alles uitlekken. Snijd de radijs met een mandoline in heel dunne plakjes en meng alles met de helft van de dressing. Verdeel de kool over de borden. Maak de salade compleet met de kiemgroenten, de slablaadjes en boerenkool, en besprenkel met de rest van de dressing.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.