Caesar pastasalade

Caesar pastasalade

Bereiding

1. Kook de pasta, giet af en spoel met koud water. Zet de pasta apart.

2. Snipper het uitje, pers de knoflook en fruit ze samen in de pan. Voeg de kipfilets toe en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en snijd ze in hapklare stukken. Verwijder de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Bak het brood bruin in de pan met wat olijfolie. Laat hierna uitlekken op een keukenpapiertje.

3. Snijd de sla in grote stukken en voeg alles bij elkaar in een riante kom.

4. Maak de dressing. Pers een half teentje knoflook en snijd de ansjovis fijn. Mix met de mayonaise en het citroensap. Schenk de dressing over de pastasalade en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Voor 4 personen.

  • 400 g pasta (liefst fusilli)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 uitje
  • olijfolie
  • 2 kipfilets (100-120 g per stuk)
  • 2 sneetjes brood
  • halve krop romaine sla (ijsbergsla kan ook)
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Voor de dressing

  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 blikje ansjovisfilet (25 g)
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap

Tip:

kant-en-klare croutons en ceasardressing maken het nog makkelijker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine