Deze butter chicken moet zes uur marineren, maar daarna staat hij wel binnen een halfuurtje op tafel. Het is het ideale comfortfood voor als het buiten guur is en de dagen wat korter zijn. Maar niemand die je verbiedt om ook hartje zomer dit hartverwarmende recept voor butter chicken te maken. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt!
1. Meng de yoghurt, het citroensap en de garam masala in een kom. Voeg de stukjes kipdijfilet toe en bedek ze goed met het mengsel. Zet de kip 6 uur of een nacht in de koelkast.
2. Verhit de plantaardige olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Doe de knoflook, gemberwortel, chilipepers, het kaneelstokje, zout en de koriander, komijn en kurkuma erin. Bak de specerijen 1 minuut of tot ze gaan geuren. Bak de kipdijfilet 3 tot 4 minuten mee en schep de stukken goed om, zodat ze met de specerijen worden bedekt.
3. Roer de passata, suiker en het amandelmeel erdoor en laat het 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
4. Roer de slagroom erdoor en neem de pan van het vuur.
5. Serveer de butter chicken gegarneerd met de koriander en geef er basmatirijst bij.
Voor 4 personen.
15 minuten + 20 minuten kooktijd + tenminste 6 uur wachttijd.