Wie kan deze kipburgers weerstaan? Serveer ‘m op een knapperig broodje met sla en een blauwekaasdressing.
1. Maak eerst de blauwekaassaus. Roer de crème fraîche, blauwe kaas en knoflook in een kom door elkaar, waarbij je de brokjes kaas platdrukt. Houd de saus apart.
2. Doe de chilisaus en boter in een pannetje en smelt het mengsel op laag tot middelhoog vuur. Laat het een paar minuten bubbelen tot het iets indikt. Verhit ondertussen een grillpan.
3. Wrijf de kipfilets in met de olijfolie en gril ze in zo’n 5 minuten per kant goed gaar. Het kan zijn dat je twee filets tegelijk moet grillen. Bestrijk de gare kipfilets rijkelijk met de chiliboter, leg ze op de geroosterde broodjes, voeg wat slablaadjes toe en eindig met een dot van de blauwekaassaus.
Per portie 631,8 kcal, 39,2 g vet (21,9 g verzadigd), 20,7 g eiwit, 48,6 koolhydraten, 19,4 g suikers.