Genieten van bruschetta met biet en mozzarella, dat gaat het worden – beloofd! De aardse smaak van geroosterde bietjes doet het goed op zuurdesembrood. Maar ben je daar niet zo dol op, dan kun je ook ander stevig, boerenbrood gebruiken. Als wij deze bruschetta’s thuis maken, dan maken we een mix: voor de dame is huis bruschetta van zuurdesem en voor hem met volkorenbrood van zijn favoriete bakker. Je kunt er trouwens heel goed brood voor gebruiken dat er al een paar dagen ligt. Kwestie van roosteren met olie en het smaakt weer prima.
1. Verwarm de oven voor op 200°C + grillstand. Snijd de bieten in partjes en verdeel ze over een bakplaat. Bestrooi met zout, peper en tijm en besprenkel met olijfolie. Roosterde de bieten in ca. 20 min. gaar en schep ze af en toe om. Trek de mozzarella in stukken. Was en droog de rucola.
2. Bespreknkel de boterhammen met olie en bak ze in de koekenpan of rooster ze in een grill pan. Verdeel wat rucola over de bruschette met daarop de mozzarella en geroosterde biet. Bestrooi met grof zeezout en peper en besprenkel met wat extra vergine olijfolie en een paar drupjes basalmicoazijn.
Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen