Deze brunchsalade serveer je tijdens, je raadt het al… een heerlijke (zondags)brunch. Maar stiekem kun je hem ook als lunch of diner eten. De mais, tortillaship en avocado zorgen voor een Mexicaans smaakje aan het geheel.
1 Zet een grillpan op hoog vuur. Schenk wat olie in de hete pan en leg de maiskolven erin. Als je ze hoort knappen en knisperen draai je ze rond tot ze rondom gaar zijn. Voeg enkele minuten voor ze klaar zijn de stukken avocado toe en bak ze (let op: ze moeten niet verschuiven!) tot ze geschroeid zijn. Neem nu de mais en avocado uit de pan en gril de bacon knapperig.
2 Haal met een scherp mes de korrels van de iets afgekoelde maiskolven; houd ze in stukken bijeen, als een soort honingraten.
3 Doe de ingrediënten voor de dressing in een schoon potje. Voeg genoeg olie toe voor de gewenste dikte. Schroef het deksel erop en schud alles door elkaar. Breng de dressing op smaak met een snufje zout en peper.
4 Stapel de sla, spinazie, mais en avocado op een schaal en besprenkel met de helft van de dressing. Strooi de tortillachips erop, verkruimel de bacon erover en besprenkel het geheel met de rest van de dressing. Bestrooi eventueel met wat tuinkers.
Per portie 347 kcal, 25,3 g vet (5,3 g verzadigd), 8,9 g eiwit, 17,3 g koolhydraten, 4,7 g suikers