Broccolisalade met rozijnen & granaatappel 

Broccolisalade met rozijnen & granaatappel 

Dit is een heerlijke snelle broccolisalade met een fijne knapperige textuur en frisse smaak. Lekker als bijgerecht of als lichte lunch met een snee geroosterd roggebrood. Het is een welkome variatie op de broccolisalade met kip, pasta of feta en volledig vegetarisch. Wil je toch vlees toevoegen? Je zou uitgebakken spekjes kunnen overwegen, maar éigenlijk is het echt niet nodig en is deze broccolisalade met granaatappel en rozijnen spannend genoeg van zichzelf.

Bereiding



1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd deze als dat nodig is in hapklare stukjes. Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.

2. Doe de broccoli in een schaal, met de ui, granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten. Schep om.

3. Voeg de yoghurt, en naar smaak zout en peper toe. Schep alles goed om en zorg ervoor dat alle brocoliroosjes bedekt zijn met yoghurt.

Credits Recepten David Frenkiel en Luise Vindahl Fotografie David Frenkiel

Voor 4 personen 

  • 2 stronken verse broccoli 
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd 
  • pitjes uit 1 granaatappel 
  • 150 g rozijnen 
  • 75 g zonnebloempitten, geroosterd 
  • 250 ml volle yoghurt 
  • zout en peper naar smaak




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek