Brisket Bloody Mary

Brisket Bloody Mary

Start your day met de ultieme brunch classic, de Bloody Mary. Voor de |BS|-twist gebruiken we daarin onze fat washed wodka. Op deze manier krijgt de Bloody Mary veel meer diepgang, smaak en een lichte smokey touch.
 

Bereiding


Bereiding:
Schenk de wodka en sherry, het citroensap en het tomatensap één voor één met een maatbeker in de shaker. Voeg het zee- en selderijzout en de chipotlesaus toe. Vul de shaker met zes stevige, droge ijsblokjes en sluit hem goed af. Rol de shaker 5 seconden – niet shaken, maar rustig de shaker ronddraaien. Vul een Collinsglas voor 2/3 met ijsblokjes. Zet een Hawthorne-cocktailzeef op de shaker en schenk de cocktail in het glas.
 
Afmaken:
Prik op een satéprikker stukjes gegaarde brisket of crispy gebakken bacon, de groene olijf, het rode kerstomaatje en het schijfje limoen. Leg de prikker met de ingrediënten op de rand van het glas. Neem de tijm en rozemarijn en steek deze met een gasbrander enkele seconden in brand. Plaats de nog smeulende takjes rechtop in de Bloody Mary. De vrijkomende geuren zorgen voor een extra kruidige toets.
 

Voor 1 persoon:

  • 40 ml fat washed Grey Goose-wodka
  • 10 ml Domecq dry sherry
  • 10 ml versgeperst citroensap
  • 100 ml Big Tom-tomatensap of een andere gekruide tomatensap
  • mespuntje zeezout
  • ½ theelepel selderijzout
  • 4 druppels Tabasco-Chipotlesaus


 

Garnering:

  • stukjes gegaarde brisket of gebakken bacon
  • 1 groene olijf
  • 1 kerstomaatje
  • 1 schijf gedroogde limoen
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn


 

Benodigdheden

  • 1 Collins- of longdrinkglas
  • 1 satéprikker






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine