Briljante Bhaji Burger

Briljante Bhaji Burger

Deze Bahji burger met korianderyoghurt, mangochutney en krokante pappadumstrooisel van Jamie Oliver is er een voor in de boeken – letterlijk. Geloof ons, hij is echt waanzinnig!

Bereiding

1. Pel de ui en knoflook en snijd ze flinterdun. Verwijder de zaadjes en snijd de groene pepers in dunne ringetjes. Hak de koriandersteeltjes fijn en houd de blaadjes apart. Doe alles in een kom. Rasp de paneer en flespompoen (verwijder zo nodig de zaadjes) er met een grove rasp bij, en de geschilde gember met een fijne rasp. Strooi er de bloem en een snufje zeezout en zwarte peper over, en knijp de limoen erboven uit. Voeg de currypasta en 50 ml water toe en meng alles goed.

2. Doe 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-laag vuur. Verdeel het groentemengsel in 4 gelijke porties, leg ze in de pan en druk ze een beetje plat zodat de ronde schijfjes ongeveer dezelfde diameter hebben als de broodjes (hoe ruiger hoe beter – de rafelrandjes maken ze extra krokant). Bak ze in totaal 16 minuten, of tot ze rondom goudbruin en gaar zijn, en keer ze elke paar minuten om. Maal het grootste deel van de korianderblaadjes intussen in een vijzel tot een pasta, roer de yoghurt erdoor en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Snijd de sla in flinterdunne reepjes, snijd de broodjes open (warm ze als je wilt eerst op), en leg de pappadums 30 seconden in de magnetron.

3. Verdeel de korianderyoghurt over de snijkanten van de broodjes, breek de pappadums in kleine stukjes en strooi ze erop. Leg de krokante bhaji burgers op de broodjes, maak ze af met een lepeltje mangochutney, een paar korianderblaadjes en de sla, leg de kapjes erop en druk ze zachtjes aan.

4. Serveer de burgers met een koel biertje en, als je van pittig houdt, zoals ik, wat extra pepertjes.

Je kunt echt lol met dit recept hebben door niet alleen met de groenten, maar ook met verschillende soorten currypasta te experimenteren.

Engergie: 493 kcal; vet: 15,4 g; verz. vet: 4,8 g; eiwit: 17 g; Koolhyd.: 75,2g; suiker: 20,7 g; zout 1,9 g; vezels: 6,2 g

Voor 4 personen. 40 minuten.

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 verse groene pepers
  • 1 grote bos verse koriander (60 g)
  • 75 g paneer (Indiase kaas)
  • 200 g flespompoen
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 100 g bloem
  • 1 limoen
  • 2 tl rogan josh currypasta
  • olijfolie
  • 75 g yoghurt
  • 1 kropje little gem sla
  • 4 zachte hamburgerbroodjes
  • 2 ongebakken pappadums
  • mangochutney

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek