Deze dieproze likeur smaakt puur of on the rocks het lekkerst. Ook fijn: een beetje bronwater erbij of een scheutje bramengin toevoegen aan een glas champagne of prosecco.
1 Pureer de bramen in de keukenmachine.
2 Stamp de suiker, laurierblaadjes en kruidnagels fijn in een vijzel.
3 Schep de gepureerde bramen en het suikermengsel in een grote pot (inhoud 1,5 l) en schenk de gin erbij. Sluit luchtdicht af en schud goed. Laat de smaken minstens 1 maand op elkaar inwerken op een donkere plek. Schud af en toe met de fles.
4 Zeef de gin door een schoon, vochtig stuk mousseline boven een kan en schenk hem dan in gesteriliseerde flessen. Sluit ze goed af. De bramengin is op een koele, donkere plaats een aantal maanden houdbaar. Schud even voor je de drank serveert.
Per 100 ml 68 kcal 0,1 g vet (0 g verzadigd), 0,3 g eiwit, 15,8 g koolhydraten, 15,7 g suikers
Voor ca. 1,5 liter
• 500 g bramen
• 250 g suiker
• 3 laurierblaadjes
• 3 kruidnagels
• 1 l gin