1 Doe de bonen in een pan op middelhoog vuur. Giet er ruim koud water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken, tot de bonen zacht zijn. Laat afkoelen in een vergiet.
2 Doe de afgekoelde bonen met de rest van de ingrediënten, behalve de za’atar, in een schaal. Meng goed met zeezout en zwarte peper. Bestrooi met za’atar en serveer, eventueel bij een stukje (stoof)vlees of seizoensgroenten.
Per portie 582 kcal, 35,9 g vet (5,2 g verzadigd), 13,2 g eiwit, 51,1 g koolh., 21,6 g suikers
4 personen
• 500 g verse gedopte borlottibonen
• 1 kleine rode ui, in dunne ringen
• 1 kleine komkommer, in plakken
• 1 kleine chilipeper, zaadjes verwijderd, in ringen
• 10 groene olijven
• 1 el kappertjes, uitgelekt
• 4 el extra vergine olijfolie
• 1 el granaatappelstroop
• sap van 1 citroen
• 1 tl za’atar