- Verwarm de oven voor op 70 °C. Meng in een kom de ingrediënten voor het French toast-mengsel en zet opzij.
- Pel de bananen en halveer ze. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak op hoog vuur kort de bananen aan. Voeg al snel de rietsuiker toe, laat karamelliseren en flambeer dan met de bourbon. Haal
van het vuur en houd de bananen warm in de oven. De truc met de bananen is dat je heet en snel werkt zodat ze nog een beetje structuur houden. Bak je ze te langzaam, dan worden ze heel zacht en mushy – ook
lekker, maar lastig stapelen straks.
- Doop de plakken brioche in het French Toastmengsel, draai om en zorg ervoor dat beide kanten zich goed volzuigen. Verhit opnieuw wat boter in de (schoongemaakte) koekenpan en bak de plakken
brioche per twee of drie goudbruin. Houd ze tussentijds warm in de oven.
- Als alle plakken brood gebakken zijn, is het tijd om je toren te gaan stapelen: French Toast, gebakken banaan, krokante bacon. Overgiet tussendoor met wat ahornsiroop. Maak het geheel af met wat crème fraîche
en val aan.
Fotocredits: Remko Kraaijeveld
4 personen | voorbereiding 30 minuten + bereiding 45 minuten
- 4 grote eieren
- 180 ml Baileys Irish Cream
- 60 ml melk
- 1 el bruine suiker
- ¼ tl kaneel
- 3 bananen
- 6 el boter
- 2 el rietsuiker
- 30 ml bourbon (of whisky)
- 8 plakken brioche
- 16 plakken gerookt ontbijtspek, krokant uitgebakken
- 4 el ahornsiroop
- 4 el crème fraîche
Benodigdheden