Koken met bonen en peulvruchten is hotter, hipper en meer happening dan ooit. Bovendien zijn ze gezond, staan ze bol van de goede voedingsstoffen en vooral lekker!
1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui in 1-2 minuten zacht. Voeg de knoflook, bleekselderij, fijngehakte wortel, peterselie en de tomatenpuree toe,
draai het vuur laag en bak even mee.
2. Voeg de peulvruchten, groentebouillon en een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1½ uur zachtjes koken.
3. Voeg de plakjes wortel en cavolo nero (of spinazie) toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4. Serveer de soep in grote kommen, bedruppel met wat olijfolie en strooi er geraspte kaas en basilicum over.
[Credits: recepten Michael Verswijveren, stylling Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]
Voor 4 tot 6 personen: