Deze warme bonensalade met radicchio en granaatappelpitjes is ideaal bij een barbecue of picknick. Hij zit bomvol vitaminen en heerlijk zomergroen om te eten naast vis of vlees. Ga je deze bonensalade maken en (veel) later opeten? Schep de dressing er dan pas op het laatste moment door, zo blijven de groentes lekker knapperig.
1. Rooster alle zaadjes in een droge koekenpan geurig en goudbruin. Maal ze fijn in een vijzel – mocht je deze niet bij de hand hebben, wikkel de zaadjes dan in een schone, droge theedoek en maal ze grof door er met een deegroller over te rollen of ze fijn te stampen met een steen.
2. Meng voor de dressing de rasp en het sap van de citroen met het geperste teentje knoflook en de olie. Snipper de ui en schep deze erdoor.
3. Dop de tuinbonen en haal de topjes van de sugarsnaps af. Breng een grote pan water aan de kook en kook de bonen samen in 3 minuten beetgaar. Giet af, spoel ze af onder koud water en schep ze om met de dressing, sla en granaatappelpitjes. Hak de munt en dragon grof. Garneer de salade met de kruiden.
Credits Fotografie Denni van Huis Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 6 personen
Tip Nigellazaadjes (of zwart komijnzaad) vind je bij de Turkse kruidenierswinkel. Het heeft een licht kruidige uiensmaak. Vervang het eventueel door gewoon komijnzaad of voeg wat gesnipperde bosui, gemalen zwarte peper en een beetje gedroogde oregano toe.