Bombaykip met spinazie & rijst

Bombaykip met spinazie & rijst

Deze kip barst van de fantastische smaken! En het fijne: Jamie Oliver dacht heel bewust na over het samenvoegen van de ingrediënten, zodat jij kunt genieten van een uitgebalanceerd gerecht. Zo hoef jij daar niet meer bij stil te staan en weet je zeker dat jouw gezin de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de rijst al dente. Snijd de bloemkool in dunne plakjes, doe ze in een zeef en hang die boven de pan rijst. Leg er een deksel op en stoom ze 15 minuten.

2. Pluk de muntblaadjes van de takjes en doe ze in een blender, houd een paar blaadjes apart. Doe 3 eetlepels yoghurt, de helft van het citroensap en een scheut water bij de muntblaadjes en mix in de blender tot een glad, groen mengsel ontstaat. Giet de dressing in een schaal en zet ‘m in de koelkast tot serveren.

3. Spoel de blender niet af en doe er de rest van de yoghurt en het citroensap, de kurkuma, het kerriepoeder, de balsamico, knoflook en gember in. Draai tot een gladde marinade en giet in een braadslee.

4. Maak kleine sneetjes in de kipfilets om het oppervlak te vergroten en haal ze door de marinade.

5. Doe de gestoomde bloemkool erbij, hussel even door elkaar, strooi het komijn- en mosterdzaad erover en zet de braadslee 15 minuten in de oven, of tot de kipfilets gaar zijn.

6. Giet de rijst af en vang wat van het kookwater op. Hang de rijst in een zeef in de pan (boven het kookwater), zet op laag vuur en leg er een deksel op om de rijst warm te houden.

7. Leg de papadums een voor een ongeveer 30 seconden in de magnetron. Snijd de kip in plakjes en leg op bord met de bloemkool, rijst, spinazie en papadums. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met rode peper en muntblaadjes over.

2 personen

  • 100 g zilvervliesrijst
  • ½ kleine bloemkool (400 g)
  • ½ bosje verse munt (15 g)
  • 6 el yoghurt
  • 1 citroen
  • 1 volle tl (van elk) gemalen kurkuma en mild kerriepoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
  • 2 kipfilets (120 g elk)
  • 1 afgestreken tl (van elk) komijnzaad en mosterdzaad
  • 4 ongebakken papadums
  • 60 g jonge bladspinazie
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek