Bij ons staan er iedere twee weken wel wraps op het menu. Of we niet van afwisseling houden? Zeker wel! Het leuke van wraps is juist dat je er oneindig mee kunt variëren. Niet alleen qua topping, maar ook de wrap zelf. We kiezen hier voor wraps van boekweitmeel, maar wil je een keer een bieten-, spinazie- of volkorenwrap, het kan allemaal. Experimenteren mag, en proeven is je beste geluk(t)meter.
1. Verhit voor de chili wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak het lamsgehakt bruin. Doe in een schaal, dek af met alufolie en zet apart.
2. Verhit opnieuw wat olijfolie in een andere grote pan op middelhoog vuur, en bak de uisnippers in 1-2 minuten zacht. Doe de knoflook erbij en verhit 2 minuten, tot-ie begint te geuren.
3. Voeg het lamsgehakt, de rest van de chili-ingrediënten, wat peper en zout plus 175 ml water toe. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes koken.
4. Mix voor de wraps alle ingrediënten samen met een snuf zout en 200 ml water in een grote kom tot een glad mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, giet er een dun laagje van het beslag in en draai met de pan om het over de bodem te verdelen. Bak de wraps in 1-2 minuten per kant lichtbruin.
5. Doe de crème fraîche in een klein schaaltje en bestrooi met wat vers- gemalen peper. Verdeel de chili en avocado over de wraps, en bestrooi met de korianderblaadjes. Geef de crème fraîche en partjes limoen erbij.