Indobowl met tahoe en mango

Indobowl met tahoe en mango

Vlieg met ons mee naar (de smaken) van Azië met deze Indobowl met tahoe en mango. Wij gebruiken tahoe niet dagelijks, maar als we het gebruiken: man, man, morgen weer? Het is een geleiachtig product, dat wordt gemaakt van sojabonen en water. Eigenlijk een soort sojakaas, zo zou je het wel kunnen noemen. Tahoe doet het fantastisch in soepen, groentegerechten en vleesstoof, maar ook in deze verrukkelijke Indobowl met mango. Enjoy!

Bereiding

1. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Halveer de mango en avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van gelijke grootte. Schil de komkommer en schaaf of snijd hem in dunne plakjes. Schil ook de winterpeen en snijd hem in dunne staafjes.

2. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tahoeblokjes gelijkmatig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

3. Verdeel de lente-ui, mango, avocado, komkommer, winterpeen, tahoe en lontong over vier kommen. Garneer met de spinazie, koriander, cashewnoten en sesamzaadjes.

4. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en verdeel de helft van de vinaigrette over de bowls. Serveer de rest er in een kannetje bij.

Credits fotografie: Harold Peréira

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

  • 3 lente-uien
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 1/2 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 200 g tahoe, in blokjes van 1 cm
  • 200 g gekookte lontong, in blokjes
  • 40 g jonge spinazie
  • 1/2 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten, gehakt
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • zonnebloemolie, om te bakken

Voor de sojavinaigrette

  • 50 ml sojasaus
  • sap van 1 citroen
  • 1 1/2 el rietsuiker
  • 1 cm verse djahé (gember), geraspt
  • 1 el water
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek