Anna Jones: ‘Deze stevige curry is lekker met een lichte wortelpickle, knapperige kool en geroosterde zaden. Het recept is gebaseerd op een fantastisch gerecht dat ik ooit at op een groot muziekfestival. Tot mijn knieën in de modder, kletsnat van de regen, had ik behoefte aan iets voedzaams. Deze maaltijd was mijn redding!’
1. Kook de aardappelblokjes met wat zout in 5-7 minuten gaar. Zet apart.
2. Kook de rijst in 25 minuten gaar in water, met wat zout en een klontje kokosolie. Zet apart.
3. Rooster voor de currypasta het venkel-, koriander- en kardemomzaad met de peperkorrels een paar minuten in een droge koekenpan en doe het mengsel in een keukenmachine.
4. Voeg de rest van de ingrediënten toe voor de pasta, behalve de korianderblaadjes en mix alles op hoge snelheid tot een glad mengsel.
5. Verhit een grote pan op hoog vuur en bak de pinda’s 1 minuut zonder extra olie. Voeg dan de currypasta toe, roerbak een paar minuten en voeg dan de kokosmelk, tamarinde, 1 eetlepel honing en wat zout toe.
6. Doe de aardappels bij de saus en laat 5 minuten zachtjes meekoken.
7. Schep de sperziebonen, tahoe en ananas door de curry en laat zachtjes koken. Voeg heet water toe als het droog begint te koken.
8. Rasp de wortels in een kom en voeg rasp en sap van de limoen, de rest van de honing, de azijn, korianderblaadjes en zout toe. Zet apart.
9. Bak de boerenkool in een klontje kokosolie op middelhoog vuur met wat zout en peper tot de kool geslonken, maar knapperig is.
10. Doe de rijst in diepe borden en schep er een flinke portie curry op. Serveer met wortelpickle en boerenkool, en bestrooi met de geroosterde zaadjes en pitten.
Credits Recepten Anna Jones Fotografie Matt Russell