Bobotie

Bobotie

Chickslovefood: ‘Leuk, voor de afwisseling ook eens een klassiek recept uit de Zuid-Afrikaanse keuken in dit boek! En wat voor één, deze ovenschotel is een grote smaakbom.’

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 180 °C en vet een ovenschaal in met wat olie.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dop de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten en giet ze af.

3. Pel de uien en snijd ze in ringen en pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui en de knoflook kort aan.

4. Voeg het gehakt en een flinke snuf zout en peper toe en bak dit in zo’n 5 minuten rul.

5. Week het brood in de melk en knijp vervolgens de melk uit het brood (bewaar de melk). Prak het brood in een schaal fijn met een vork.

6. Schil de appels en snijd in stukjes. Voeg de appel, het brood, het kerriepoeder en de rozijnen toe aan het gehaktmengsel en bak 2 minuten mee.

7. Voeg vervolgens ook de gekookte sperziebonen toe aan het gehaktmengsel en doe het gehaktmengsel in de ovenschaal.

8. Klop de eieren met de melk die je uit het brood geknepen hebt en een snuf zout en peper los en giet dit over het gehaktmengsel.

9. Leg de laurierbladen op de bovenkant en druk ze er een beetje in.

10. Zet de bobotie 25 minuten in de oven. Verwijder de laurierbladeren voor het serveren.
 

45 minuten bereidingstijd

  • 250 g rijst
  • 400 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g rundergehakt
  • 2 appels
  • 2 sneetjes witbrood 
  • 200 ml melk
  • 4 tl kerriepoeder
  • 80 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 4 gedroogde laurierbladeren
  • olie · zout en peper




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine