Bloody Mary Shakshuka Express

Bloody Mary Shakshuka Express

Stap aan boord van de ‘Bloody Mary Shakshuka Express’ en geniet van een sneltreinvaart aan heerlijke smaken. Maak deze shakshuka bij voorkeur met fijne tomatenblokjes (tomatenpulp) uit blik van goede kwaliteit. De tomaten in Nederland hebben vaak niet zo veel smaak en tomatenpulp juist wel. Deze bevat alle versheid van recent geoogste tomaten die onder de mediterrane zon gegroeid zijn. En dát proef je.

Bereiding

1. Verhit de olijfolie met een snufje zout in een pan. Bak de bleekselderij en ui met een snufje zwarte peper ca. 10 min. op middelhoog vuur totdat de ui goudkleurig en zacht is.

2. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 min. op middelhoog vuur.

3. Voeg de tomatenpulp en saus toe en laat ca. 8 min. sudderen op laag-middelhoog vuur totdat het geheel een beetje ingedikt is.

4. Voeg de laatste 2 min. de kaki of aardbeien toe.

5. Breng zo nodig op smaak met zout en zwarte peper.

6. Breek voorzichtig de eieren op de shakshuka zodat de dooiers heel blijven.  Strooi een snufje zout, peper en een vleugje pimentón over de dooiers.

7. Leg een deksel op de pan en sudder ca. 5 min. op middelhoog vuur totdat het eiwit gestold is, maar de dooier zacht is.

8. Garneer naar keuze en met een vleugje chilivlokken. Druppel er wat olijfolie over.

Voor 2-3 personen. Bereidingstijd ca. 20 minuten

Saus

  • 3 el wodka
  • 1 el fijngeraspte mierikswortel  (uit een potje)
  • 1 el worcestersaus
  • ½ tl zout
  • ¼ tl zwarte peper
  • ¼ tl pimentón
  • ¼ tl cayennepeper

Shakshuka

  • 3 el olijfolie + wat extra om te bedruppelen
  • zout
  • 1 bleekselderijstengel, in stukjes
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • zwarte peper
  • 2 knoflookteentjes, geplet en fijngewreven
  • 1 blik tomatenpulp à 400 g
  • 1 kaki, in kleine stukjes of  5 aardbeien, in kleine stukjes
  • 2-3 eieren pimentón

Garnering

  • 50 g feta, verkruimeld
  • 5 radijsjes, in dunne plakjes
  • 10 groene olijven, zonder pit
  • 30 g korianderblaadjes, fijngehakt
  • chilivlokken

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine