Met blondies maak je iedereen blij! Deze versie is gemaakt met witte chocolade, pure chocolade en
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een vierkant browniebakblik (23 x 23 cm) met bakpapier.
2 Zeef de bloem, het bakpoeder en zeezout in een kom.
3 Meng de sojayoghurt, vanille en honing. Voeg de suiker toe en roer dit alles goed door elkaar.
4 Schep de droge ingrediënten losjes door de natte ingrediënten. Schep vervolgens de chocolade erdoor.
5 Schenk het beslag in het bakblik en spreid het gelijkmatig uit met de lepel of spatel. Bak de plaatkoek 30–35 minuten in de oven tot de bovenkant stevig en goudbruin is. Neem het bakblik uit de oven en laat de plaatkoek in het blik afkoelen. Snijd hem dan in 12 blondies en serveer.
Per blondie 195 kcal, 7,6 g vet (4,4 g verzadigd), 2,9 g eiwit, 38 g koolhydraten, 27,2 g suikers
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
Voor 12 stuks
• 150 g glutenvrije bloem (maak je eigen mix van rijste-, tapioca- en gierstmeel of kies 1 soort meel)
• 1 tl glutenvrij bakpoeder
• ½ tl fijn zeezout
• 200 g sojayoghurt
• merg van ½ vanillestokje
• 2 el honing
• 250 g lichte basterdsuiker
• 200 g veganistische pure chocolade (cacaogehalte 70%), grof gehakt