We tellen af naar kerst, want zeg nou zelf: het is toch echt de allerleukste tijd van het jaar? Kerstcadeautjes shoppen, de X-mas tree versieren en gedichten rijmen. Maar ook natuurlijk samen de keuken in duiken voor een spectaculair kerstdiner. We schakelden hulptroepen in om de lekkerste menu’s voor jullie samen te stellen. En wie kunnen dat nou beter dan onze lieve, leuke foodbloggers van Nederland? Precies, dat dachten wij ook. Toen we Myra Madeleine vroegen, kwam ze met groots gebraad en een waanzinnig toetje. Geen drie gangen dus, maar twee. En laat dat nou helemaal binnen de kerstgedachte vallen: het gebraad is genoeg voor íédereen.
Hoofdgerecht
Myra: ‘Aangezien we met ons gezin jarenlang in Amerika woonden, kies ik voor de kerstkalkoen met sinaasappel en abrikozen. Kerst is voor mij gevoelsmatig misschien toch wel een beetje zoals het Amerikaanse Thanksgiving. De dagen waarop je samen bent, samen eet en uitspreekt hoe dankbaar je bent voor wat en wie er in je leven is. Het is absoluut deze warme associatie die me doet kiezen voor kalkoen.
Wat ik erbij zou maken? Geroosterde groente uit de oven. Regenboogworteltjes met verse rozemarijn bijvoorbeeld, en voor de klassieke combinatie deze gevulde pompoen als extra bijgerecht. En om het helemaal compleet te maken: krokante hasselbacks! Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar geeft ook een fijne smaakcombinatie als je voor zoete aardappeltjes kiest.’
Nagerecht
Myra: ‘Ik ben er net ineens achter gekomen dat ik blijkbaar een grote fan ben van Jamie Oliver! Want ook voor het dessert valt mijn oog onmiddellijk op een recept van hem. Zonder enige twijfel wordt het de winterbombe met chocola en kersen. Niet in de laatste plaats omdat er ook feestelijke sterretjes in kunnen…’
We spraken Myra en vroegen haar naar haar kerst-tips!