Bloedsinaasappel-schaafijs & yoghurt

Bloedsinaasappel-schaafijs & yoghurt

Met deze ultiem vefrissende en suikervrije combi wordt je zeker gezonder en gelukkiger. Bloedsinaasappel bevat veel vitamine C wat goed is voor een gezonde huid en lichaamscellen. Tevens bevat het anthocygaan, wat mogelijk helpt om diabetis en hartaandoeningen te voorkomen. 

Bereiding



1 Doe de meeste muntblaadjes in de kom van een keukenmachine en houd de rest apart. Rasp de schil van twee van de sinaasappels fijn en zet ook apart.

2 Halveer de geraspte sinaasappels en pers het sap eruit. Schil de twee andere sinaasappels met een mes en snijd het vruchtvlees in partjes.

3 Doe de ijsblokjes bij de sinaasappelrasp en munt in de keukenmachine en maal pulserend. Schep in vier glazen en giet het sinaasappelsap erover.

4 Doe in elk glas een eetlepel yoghurt, leg er wat partjes sinaasappel op, druppel er een halve eetlepel honing over en bestrooi met de bewaarde muntblaadjes. Serveer meteen.

4 personen

• ½ bos verse munt, blaadjesafgehaald

• 4 bloedsinaasappels

• 16 ijsblokjes

• 4 flinke el Griekse yoghurt

• 2 el honing


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet