Dit klassieke Zwitserse ontbijt wordt traditioneel gemaakt met havervlokken, maar ik gebruik vooral chiazaad, goed voor herstel van de huid. De açai zorgt voor een stralende huid en gaat de strijd aan met vrije radicalen die vroegtijdige veroudering veroorzaken. Heel eenvoudig om ’s avonds in elkaar te draaien zodat je ’s morgens meteen kunt ontbijten.
1. Schep het chiazaad, de havervlokken, het açai- en vanillepoeder, de geraspte limoenschil en het gemberpoeder in een glazen pot van 1 liter met goed passend deksel. Sluit af en schud. Schenk de kokosmelk erbij, voeg de kokosnectar toe, doe het deksel er weer op en schud de pot 3 minuten. Zet 30 tot 45 minuten in de koelkast tot het mengsel puddingachtig is en schud de pot elke 10 minuten even zodat er geen klontjes ontstaan.
2. Verdeel de pudding over twee kommen, voeg eventueel de toppings toe en serveer, of bewaar tot vijf dagen in de koelkast.
We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:
Voor 2 personen
Toppings (optioneel)