Bietenravioli met appel-walnoten vulling

Bietenravioli met appel-walnoten vulling

Gooi jij het sap altijd weg als je bietjes koopt? Dat hoeft vanaf nu niet meer. In dit heerlijke gerecht gebruik je de bietensap om kleur te geven aan de ravioli. Ik heb voor dit recept een vulling van appel en walnoten gebruikt, maar lijkt iets anders jou lekker? Experimenteer daar dan vooral mee.

Bereiding

1. Mix de tarwebloem, het zout en bietensap in een grote kom. Roer alles door elkaar met een lepel en kneed minimaal 10 minuten met je handen tot stevig deeg.

2. Maak een grote bal van het deeg en wikkel hem in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Maak ondertussen de vulling. Doe de tofu, appel, walnoten, het basilicum en peper en zout in een keukenmachine en blend tot kleine stukjes. Maal de vulling niet helemaal fijn, anders wordt hij te vochtig.

4. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over je schone werkblad en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 2 mm dik worden.

5. Steek kleine rondjes uit het deeg met een glas en bevochtig de randen van het deeg met wat water.

6. Leg wat van de vulling in het midden van de rondjes en vouw ze daarna dubbel. Druk met een vork de randen aan zodat de vulling blijft zitten tijdens het koken. Herhaal dit tot al het deeg en beslag op is.

7. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Kook de ravioli 4 tot 5 minuten.

8. Giet de ravioli af. Verdeel ze over de borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Garneer met pistachenoten en/of verse basilicum en serveer de ravioli met een salade.

Voor 4 porties.

Bereidingstijd: 50 minuten. Kooktijd: 5 minuten

Tools: keukenmachine, deegroller, grote pan

Voor de ravioli:

  • 250 g (harde) tarwebloem
  • snufje zout
  • 115 ml bietensap
  • optioneel: pistachenoten

Voor de vulling:

  • 300 g tofu, in blokjes
  • 100 g appel, in blokjes
  • 75 g walnoten
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • peper en zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek