Dit soep recept gemaakt van bieten en mierikswortel is het ultieme gerecht voor een regenachtige dag. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van rode biet.
1. Bak op laag vuur de wortels, bleekselderij, uisnippers, tijm en laurierblaadjes 10 min. in de olie.
2. Voeg de stukjes rode biet toe en bak ze 5 min. mee.
3. Roer er de mierikswortel en bouillon door, breng de soep aan de kook en laat hem 15 min. sudderen.
4. Neem de pan van het vuur,verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en pureer de soep glad.
5. Voeg wat sinaasappelsap toe. Serveer de soep met crème fraîche en geraspte sinaasappelschil.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 2 wortels, gesneden
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 rode uien, gesnipperd
• wat takjes tijm
• 2 laurierblaadjes
• 1 el olijfolie
• 750 g rode bieten, geschild en in stukjes
• 2 el mierikswortel uit een potje
• 750 ml hete groentebouillon
• 1 sinaasappel
• 2 el crème fraîche