In de winter, wanneer wortelgewassen op hun lekkerst zijn, is het heerlijk om een bakplaat te vullen met bieten, artisjokken en wortels of andere wortelgewassen. Kies biologische groenten en laat de schil, goed schoongemaakt, eraan voor nog meer smaak en een prettige textuur. Serveer de groenten met een vriend van de klassieke hummus, een variant met rode linzen. Kook de linzen voorzichtig, anders koken ze stuk waardoor je een heel natte hummus krijgt.
1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2. Snijd alle groenten in stukjes en meng ze met olie en zout op een bakplaat. Rooster ze circa 25 minuten in het midden van de oven tot ze aan de buitenkant zacht en licht knapperig zijn, maar vanbinnen nog zacht. Voeg de amandelen de laatste 10 minuten toe.
3. Kook de rode linzen volgens de verpakking. Giet overtollig water af en laat afkoelen. Mix de ingrediënten voor de hummus in een blender of foodprocessor. Breng op smaak met zout en peper.
4. Strooi wat rucola over de groenten en serveer direct van de bakplaat met hummus.
Rode-linzenhummus