Aardappeltjes, vlees en groente; het neemt ons mee naar de keuken van onze moeders. Maar om het toch helemaal van nu te maken, schenken we er een Dord van de Alfra-brouwerij bij. Lekker, joh!
1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
2. Smeer de beenham in met mosterd. Strooi de kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper over de met mosterd ingesmeerde beenham. Draai de beenham in de schaal door het mengel zodat de beenham aan alle kanten voorzien is van de kruiden en de mosterd. Leg de beenham in de ovenschaal. Let de rauwe krieltjes naast de beenham in de ovenschaal en bestrijk ze met een beetje boter, strooi er een beetje peper en zout op. De beenham en de krieltjes gaan een half uur in de voorverwarmde oven.
3. Doe de broccoliroosjes in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de broccoli 4 tot 5 minuten koken. Haal de beenham en de krieltjes uit de oven. Leg de broccoli op een bord met de beenham en de krieltjes ernaast.
4. Dit gerecht wordt gecombineerd met de krachtige Dord van de Alfra brouwerij uit Limburg.
Vind je het leuk om bier en food te combineren? Wij ook! En we hebben nu wel een hele goede tip gevonden: de bierbutler-app. Deze app helpt je bij het vinden van de perfecte bier-spijsmatch. Vanavond een stamppotboerenkool met rookworst op tafel? De Bier Butler vertelt je welk (speciaal)biertje er pico bello bij past. Hier kun je de app downloaden – doen, hoor!
Beenham:
Krieltjes:
Broccoli: