Kipsaté

Kipsaté

Een echt must op je BBQ en een van de klassiekers uit de Indonesische keuken: saté. Iedereen houdt ervan. Jij niet? Jawel, ook jij houdt ervan. Al helemaal van deze saté. Maak er zelf een lekker pindasausje bij en iedereen is gek op je.

Bereiding

  1. Gooi alle ingrediënten, behalve de kippendijen in de keukenmachine en maal met de pulse stand tot een grove boemboe. Meng de boemboe met de kippendijen en laat dit minimaal 1 uur marineren (langer is altijd beter).
  2. Maak de pindasaus volgens het recept.
  3. Tijd om de kip aan de satéprikkers te rijgen! Alles geregen? Bereid de BBQ, kamado of de gasgrill voor op 200 °C (directe en indirecte hitte).
  4. Leg wat saté boven de directe hitte en grill de saté rondom dicht, en tot ‘ie een mooi kleurtje krijgt.
  5. Meng op een bord een paar eetlepels ketjap manis met 2 eetlepels van de pindasaus. Wentel de gegrilde satés er rondom doorheen en zorg dat alles een beetje bedekt is. Leg de satés nu boven de indirecte hitte en doe de deksel dicht tot ze volledig gaar en lekker sticky zijn.

 

• 1 ui, in grove stukken
• 6 tenen knoflook, grof gehakt
• 3 cm verse gember, grof gehakt
• 3 cm verse laos, grof gehakt
• 1 tl gemalen koriander
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl palmsuiker
• 1 tl van je favoriete sambal
• 4 el ketjap manis + extra, om te bestrijken
• sap van ½ limoen
• 600 g kippendijen, in dunne repen of blokjes
• 500 g zelfgemaakte pindasaus

Benodigdheden
• keukenmachine
• houten satéprikkers, geweekt in water


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek