Vis op de BBQ is altijd een goed idee! We gebruiken daarvoor in dit recept een mespuntje saffraan. Niet het goedkoopste goedje, maar zéker de centjes waard. We serveren hier de BBQ-spiesjes met vis met rijst, maar een stokbroodje of groentes erbij is natuurlijk ook heel lekker. Wil je meer (vis)recepten van de barbecue? Kijk dan even bij deze recepten, we hebben meer dan genoeg!
1. Week de saffraan 15 minuten in de warme melk.
2. Meng de Griekse yoghurt, gember, knoflook, suiker, citroen, garam masala, het venkelzaad en kikkererwtenmeel in een kom. Roer de saffraanmelk erdoor.
3. Meng de visblokjes voorzichtig met je handen door de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast. Steek ondertussen de barbecue aan.
4. Haal de vis uit de koelkast. Laat hem minimaal vijftien minuten buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
5. Vet het barbecuerooster en acht metalen spiezen in met olie.
6. Rijg de visblokjes aan de spiesen. Leg ze op het barbecue-rooster en gril ze 2 minuten op elke kant.
7. Serveer de spiesen met de witte rijst, gehakte bosui en partjes limoen.
Credits Fotografie David Loftus Recepten Bart van Olphen
4 personen