Deze smaakmakers vormen de perfecte basis voor allerlei feestelijke cocktailcreaties. Voeg er zelf vruchtensap of ginger ale aan toe, samen met een limoentje en wat ijs en klaar is kees!
CHIPOTLESIROOP
Verhit de suiker met het water in een kleine pan op laag vuur. Breng het mengsel aan de kook, neem dan de pan van het vuur en roer de citroensap en chipotlepasta erdoor.
SUIKERSIROOP
Verhit de suiker met het water in een kleine pan op laag vuur. Breng het mengsel aan de kook en laat het 7–8 minuten zacht borrelen tot alle suiker is opgelost en de vloeistof helder is. Laat afkoelen.
APPELSIROOP
Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg de geraspte appel toe en laat het 5 minuten zacht borrelen. Laat afkoelen.
KANEELRUM
Schenk de golden rum in een grote weckfles en voeg de kaneelstokjes er aan toe. Laat 4 dagen trekken.
SINAASAPPELPASSIEJAM
Roer de sinaasappelmarmelade en het vruchtvlees van de passievruchten door elkaar.
LAPSANGDRANK
Meng de tequila en pisco in een kleine weckpot en voeg de theeblaadjes toe. Laat minstens 3 uur trekken.
CHIPOTLESIROOP
Voor ca. 200 ml
– 200 g suiker
– 200 ml water
– 1 el citroensap
– 4 el chipotlepasta (online te koop, o.a. via mexworld.nl).
SUIKERSIROOP
Voor ca. 200 ml
– 200 g suiker
– 200 ml water
APPELSIROOP
Voor ca. 150 ml
– 100 ml water
– 100 g suiker
– halve groene appel, geraspt
KANEELRUM
Voor 700 ml
– 1 fles (700 ml) golden rum (Bacardi Gold)
– 4-5 kaneelstokjes
SINAASAPPELPASSIEJAM
Voor ca. 150 ml
– ½ pot sinaasappelmarmelade
– vruchtvlees van 6 passievruchten
LAPSANGDRANK
Voor ca. 200 ml
– 100 ml tequila
– 100 ml pisco (drankgigant.nl)
– 1 el theeblaadjes (lapsang souchong, bijv. Simon Levelt)