Basismix voor Kimchi

Basismix voor Kimchi

Kimchi is een pittig Koreaans gerecht van gefermenteerde kool en groenten. Je maakt hem door de groenten met een rijstmeelpapje in een pot te stoppen en het vervolgens 24-28 uur te laten staan. Met deze simpele basismix voor het rijstmeelpapje kun je zo’n beetje alle soorten kimchi maken. De uiteindelijke kimchi krijgt een fellere en rodere kleur als je de mix na het mengen een uur in de koelkast laat staan.

Bereiding



1. Verwijder de steel van de chilipeper en pureer hem in zijn geheel in een keukenmachine. Schil de halve appel of peer en pureer  ook die in de keukenmachine. Hak de bosuitjes fijn en houd dit alles zolang apart.

2. Doe 100 ml water in een pan, breng aan de kook en klop het kleefrijstmeel er voorzichtig door. Neem de pan dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

3. Voeg de overige ingrediënten toe aan het kleefrijstmengsel en meng goed. Gebruik de mix direct of zet hem (als je tijd hebt) nog 1 uur in de koelkast. Je kunt hem 2 weken bewaren in de koelkast.

Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.

Voor 300ml

  • 1 kleine rode chilipeper 
  • fuji-appel of nashipeer
  • 6 bosuitjes
  • 25 g kleefrijstmeel 
  • 1 el gezouten, gefermenteerde garnalen (of vissaus) 
  • 2 el geperste knoflook
  • 1 el geraspte gemberwortel 
  • 30 g gochugaru (Koreaanse chiliflakes)
  • 1 el vissaus
  • 1 tl kristalsuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine