Barbecuesaus in Koreaanse stijl

Barbecuesaus in Koreaanse stijl

Bereiding

Mocht je denken dat de meest fanatieke barbecueliefhebbers uit Texas of Australië komen, dan zullen we je nu uit de droom helpen: barbecueën is ook enorm populair in Korea. Deze saus geeft een authentiek Koreaans tintje aan varkensvlees – zolang je maar gochujang gebruikt, de gefermenteerde chilipeperpasta.

Meng alle ingrediënten in een kom en serveer de saus bij gegrilde varkenskarbonades of kippenvleugeltjes.

Tip Gochujang is een pittige peperpasta die je bij een toko of online (bijvoorbeeld via koreashop.nl) kunt kopen.

Voor 150 g

• 4 el gochujang (zie tip)

• 2 el rijstazijn

• 2 el sesamolie

• 1 tl vissaus

• 2 el geroosterd sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine