Recept
Bao Bellie Chicken the O.G.
De O.G. – hetgeen dat origineel en de eerste is en zeer gewaardeerd wordt – onder onze bao-bunrecepten. Dit is echt puur comfort food. Tevens vult deze bao kip goed en wordt hij niet graag gedeeld. Overigens gezellig om samen van te genieten, vandaar dat we er ook twee maken. Zelfs als je geen trek hebt en dit broodje wordt opgemaakt, dan schreeuwen je zintuigen om een hapje. Dit werkt ook zo bij ons in de restaurantkeuken, aldus de chefs van het kookboek Nori & Rice.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 kipdijfilets
- 1 ei
- 50 g bloem
- panko
- zonnebloemolie, om in te frituren
- 2 bao buns (o.a. toko)
- 1 portie koolsla
- 1 el srirachamayonaise
- 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
- 1 tl crispy chiliolie, naar smaak
- voor extra kick en spice (optioneel)
Bereiding
Verwijder eventuele pezen en botrestantjes van de kipdijfilets en halveer de dijen zodat je 4 kipstukken krijgt. Klop het ei in een kom los. Strooi de bloem en de panko elk in een aparte kom. Haal de kipstukken eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko; schud steeds overtollige bloem, ei en panko eraf. Zet apart. Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 170 °C of verwarm een laag van ongeveer 3 cm in een pan met dikke bodem tot de aangegeven temperatuur.
Frituur de gepaneerde kip in circa 6 tot 7 minuten goudbruin en knapperig. Draai ze halverwege om voor een egaal resultaat. Laat uitlekken op keukenpapier. Stoom intussen de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrijk beide zijden van de bao buns met een beetje srirachamayonaise. Beleg met wat koolsla, gevolgd door de gefrituurde kip, nog wat koolsla, extra srirachamayonaise, lente-ui en eventueel crispy chiliolie.