Bananenbeignets

Bananenbeignets

Kwoklyn Wan: ‘Dit klassieke Chinese dessert was een favoriet van de gasten in het restaurant van mijn ouders toen ik jong was.’

Bereiding

1. Vul een grote, diepe pan voor twee derde met plantaardige olie en verhit tot 170 °C.

2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom. Voeg het zuiveringszout en 375 ml water toe en klop tot een glad beslag.

3. Bestuif de bananen licht met wat extra bakmeel, doop ze in het beslag en laat voorzichtig in porties van twee in de hete olie zakken.

4. Frituur de bananen 6 tot 8 minuten regelmatig kerend, tot ze goudbruin zijn en boven komen drijven. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op een rooster of op een bord bekleed met keukenpapier.

5. Verdeel de bananenbeignets over 4 borden, besprenkel met de golden syrup en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten; bereiding 15 minuten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
  • 2 ½ tl zuiveringszout (baking soda)
  • 4 bananen, gepeld en gehalveerd
  • 6 el golden syrup (o.a. natuurvoedingswinkel)
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Uit de voorraadkast

  • plantaardige olie, om in te frituren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine