Banaan-mango ijs

Banaan-mango ijs

Romig ijs, waar geen room aan te pas komt: je maakt het met bevroren fruit, vanillevla en yoghurt.

Bereiding



1. Snijd bananen en mango in stukjes van circa 3 cm en leg op een bord. Zet circa 2 uur in de vriezer zodat het kan aanvriezen.

2. Giet de vla en yoghurt in de keukenmachine. Voeg de banaan, mango en kaneel toe en pureer een halve minuut tot een glad ijs.

3. Schep als het ijsmengsel te zacht is in een bakje en vries het opnieuw een uurtje aan. Niet te lang, want dan kun je het niet meer scheppen. Verdeel over kommen of glazen en serveer direct.

Dit recept is verschenen in Eerlijk Eten (Keff & Dessing, 2015).  
 

 

Voor 4 personen, bereidingstijd 10 minuten + 2 uur in de vriezer

  • 3 rijpe Fairtrade bananen, gepeld
  • 150 gram rijpe Fairtrade mango, geschild
  • 100 ml boerenvanillevla
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 tl Fairtrade kaneelpoeder


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine