Bami van courgette

Bami van courgette

Tot slierten gesneden courgette kun je ook klaarmaken als bami. Die zijn de ster in deze Indonesische bami timun japang. Heerlijk als gezond avondeten.

Bereiding

1. Hak de ingrediënten voor de bumbu tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. 2

. Maak met behulp van een spiraalsnijder op bami lijkende sliertjes van de courgettes.

3. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu al omscheppend aan.

4. Voeg na 3 min. de courgette en de djeruk purut toe. Bak 2 min. al omscheppend.

5. Breng op smaak met de groentebouillon, sojasaus, peper en zout.

6. Zet het vuur uit en garneer met de peterselie en lente-ui.

7. Serveer de bami eventueel met gekookte of gebakken eieren.

Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra

Voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 2-3 el olie
  • 6 blaadjes djeruk purut (citroenblad)
  • 2 el groentebouillon
  • sojasaus
  • peper en zout
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 ei per persoon, gekookt of gebakken (optioneel, het gerecht wordt dan vegetarisch)

BUMBU

  • 2 uien, gepeld en grofgesnipperd
  • 8 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 rode lombok (Spaanse peper), in stukken
  • 100 g gember, geschild en in stukken

EXTRA NODIG

  • spiraalsnijder

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek