Balsamico-broccolisalade

Balsamico-broccolisalade

De balsamico in dit recept geeft de bimi, ook wel babybroccoli genoemd, een extra smaak mee. De bimi karamelliseert er namelijk door in de oven, en krijgt zo een hele bijzondere smaak. Serveer de salade als bijgerecht of als lunch. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
2. Blancheer de bimi 2 min. in kokend water en laat schrikken in koud water.
3. Snijd de steeltjes bij en snijd grote stukken in de lengte doormidden.
4,  Doe ze in een oven- schaal, samen met de lente-uitjes en knoflook. Druppel de balsamico-azijn en wat olijfolie erover en schep alles door elkaar. Bak 20 min. in de oven, of tot de randjes van de bimi beginnen te karamelliseren.
5. Strooi de sesamzaadjes erover.

2 PERSONEN
• 400 g bimi (of klein gesneden broccoli)
• 4 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
• 6 tenen knoflook, ongepeld
• 3 el balsamicoazijn
• extra vergine olijfolie
• 1 el geroosterd sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine