Dorade met kruiden en courgette

Dorade met kruiden en courgette

Een hele dorade bereiden ziet er moeilijker uit dan dat het is. Zeker als je hem in de oven laat garen, dan is het helemaal een fluitje van een cent. Je kunt hem zelf schoonmaken maar je visboer is vaak ook niet te beroerd dit voor je te doen. Dan wordt het écht makkelijk.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Snijd de citroenen in dunne plakjes en leg op de bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de takjes dragon op de citroen.
  3. Maak de dorade schoon of laat ’m door de visboer schoonmaken. Spoel de dorade onder stromend water
    schoon en dep de vis droog.
  4. Leg de salie en de tijm op de vis. Omwikkel de dorade met een stukje keukentouw en bind vast. Leg de dorade op de citroen en de dragon.
  5. Snijd de courgette in stukken van 2 centimeter. Verdeel de courgette rond de vis. Besprenkel de vis en de courgette met de olijfolie. Bestrooi met het zeezout.
  6. Rooster de dorade en de courgette in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Tip: Lekker met in olijfolie gebakken aardappelen.

 

2 personen | Voorbereiden: 15 minuten + oven: 20 minuten

• 2 citroenen
• 2 takjes dragon
• 1 flinke dorade
• 3 takjes salie
• 3-4 takjes tijm
• 1 courgette
• 3 el olijfolie
• 1 tl grof zeezout

Benodigdheden
• bakpapier
• keukentouw


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten