- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak de pecannoten op een bakplaat in 10-12 minuten krokant. Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken. Zet opzij.
- Roer in een kom de bloem, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet opzij.
- Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en laat iets afkoelen.
- Giet de roomboter in een kom en doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille-extract erbij. Mix dit met de mixer 1-2 minuten op middelhoge snelheid.
- Voeg het ei en de eidooier toe en mix het nog 1-2 minuten door.
- Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een stevig beslag.
- Voeg de pecannoten toe en roer ze met een spatel door het beslag.
- Schep met de ijsschep bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 20-23 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een afkoelrek om volledig af te koelen.
Foto credits: Fatima El Irari
10 koekjes | 50 minuten
- 150 g pecannoten
- 200 g bloem
- ½ tl baking soda
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 150 g roomboter
- 50 g kristalsuiker
- 130 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 1 eidooier
Bakgereedschap
- elektrische handmixer
- rubberen spatel
- ijsschep