Pecankoekjes

Pecankoekjes

Deze pecankoekjes zijn een leuke aanrader voor als je een feestje op de planning hebt staan. De combinatie van knapperige pecannoten en een rijke, boterachtige smaak maakt ze onweerstaanbaar. Laat de koffie maar vast pruttelen en ga heerlijk aan de bak!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak de pecannoten op een bakplaat in 10-12 minuten krokant. Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken. Zet opzij.
  3. Roer in een kom de bloem, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet opzij.
  4. Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en laat iets afkoelen.
  5. Giet de roomboter in een kom en doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille-extract erbij. Mix dit met de mixer 1-2 minuten op middelhoge snelheid.
  6. Voeg het ei en de eidooier toe en mix het nog 1-2 minuten door.
  7. Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een stevig beslag.
  8. Voeg de pecannoten toe en roer ze met een spatel door  het beslag.
  9. Schep met de ijsschep bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 20-23 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een afkoelrek om volledig af te koelen.

Foto credits: Fatima El Irari

10 koekjes | 50 minuten

  • 150 g pecannoten
  • 200 g bloem
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 150 g roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 130 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Bakgereedschap

  • elektrische handmixer
  • rubberen spatel
  • ijsschep

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine