In dit gerecht laten we een heleboel gerechten terugkomen als restjes. Het is pas leuk als er 3 soorten vlees in de bonenschotel zitten.
1. Week de bonen een aantal uren voor in ruim water. Laat ze in een vergiet uitlekken.
2. Zet de Dutch oven op het vuur en giet een beetje olie in de pan.
3. Bak de reepjes spek bruin.
4. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak mee met het spek.
5. Voeg nu alle vleesresten toe, de pulled beef, pork en gevogelte. Het mag allemaal een beetje uit elkaar vallen.
6. Schil de appels, snijd ze in blokjes en voeg dit toe.
7. Voeg de bonen en de saus toe tot het een natte smurrie is, die tegen de kook aan is.
8. Laat 1 uurtje doorpruttelen. Pas op dat het niet aan de bodem koekt, roer zo nodig en als het te veel uitdroogt voeg je wat meer saus toe of een beetje water.
9. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Fotografie Christian Fielden
BENODIGDHEDEN