Recept

Bacon Ranch Crack dip

Is er iets zo verslavend als bacon?Als je het aan een bbq-lover vraagt, zal die de vraag niet snel ontkennend beantwoorden. Als je dan bacon ook nog eens combineert met het smaakprofiel van ranch (amerika’s populairste dip/dressing), dan weet je zeker dat je een winner te pakken hebt.

Bacon Ranch Crack dip

Ingrediënten

Voorbereiding 10 minuten, bereiding 45 minuten

  • 400 g gerookt ontbijtspek
  • 400 g roomkaas
  • 150 g zure room
  • 50 ml BBQ-saus
  • 200 g cheddar, geraspt
  • 2 el knoflookgranulaat
  • 2 el uiengranulaat
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 4 el bieslook, in fijne ringen gesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • crackers om te dippen
  • Benodigdheden

BBQ met deksel of smoker

  • skillet van ca. 25 cm diameter
  • handje (geweekte) rookhoutsnippers (zoals eiken of hickory)

Bereiding

  1. Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot 160 °C.
  2. Zet de skillet op de BBQ en verwarm deze goed voor. Bak het ontbijtspek krokant en haal uit de pan, laat kort afkoelen en verkruimel tot grove stukken.
  3. Meng in een kom de overige ingrediënten goed door elkaar. Voeg op het laatst de bacon toe en roer nogmaals goed door.
  4. Doe het mengsel terug in de warme skillet.
  5. Voeg het rookhout toe aan de kolen en zet de skillet terug op de BBQ. Laat circa 45 minuten roken tot de dip goed warm is en alle kaas is gesmolten.
  6. Garneer eventueel met wat extra BBQ-saus en bieslookringen en serveer met crackers.

Credits fotografie: Remko Kraaijeveld