Dieprood en knaloranje: van deze Aziatische rodekoolsalade met walnoten spatten de kleuren af. En dan hebben we het nog niets eens over de smaak gehad… Hij is niet ingewikkeld – in drie stappen heb je je maaltje gepiept –, maar daar is bij het eindresultaat niets van te merken. Kun je geen rodekool krijgen? Dan is de witte variant ook een prima alternatief!
1. Bak de walnoten met de overige ingrediënten in de olijfolie ca. 7 min. op laag-middelhoog vuur totdat ze krokant en gekarameliseerd zijn. Schud ze regelmatig om. Laat afkoelen.
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng zo nodig nog op smaak met wat extra zout.
3. Meng alle ingrediënten voor de salade goed door elkaar. Meng de walnoten en de dressing door de salade.
Garneer met de lente-ui.
Voor 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten.
Walnoten
Dressing
Salade
Garnering