Aziatische kipsalade met zeespaghetti

Aziatische kipsalade met zeespaghetti

Dit is een echte feel-good-salade die ook heel gezond is! Vooral de gember-amandeldressing in deze Aziatische kipsalade zorgt voor een verrassende touch.

Bereiding

1. Week de zeespaghetti of ander zeewier in water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel na.

2. Meng alle ingrediënten voor de gember-amandeldressing in een kommetje door elkaar.

3. Doe de rode en groene kool, de wortels, bieslook of bosui en de koriandersteeltjes in een kom, en meng de helft van de dressing erdoor. Leg de groenten dan op een schaal en verdeel het kippenvlees erover.

4. Besprenkel de salade met de rest van de dressing en serveer met de korianderblaadjes en sesamzaadjes.

Dit recept komt uit het boek ‘Lekker en snel voor elke dag’ van Jasmine Hemsley & Melissa Hemsley (€ 29,95, Fontaine Uitgevers B.V.).

4 personen

  • 25 g gedroogde zeespaghetti of ander zeewier zoals wakame (zie tip)
  • 1 kleine rodekool, kern verwijderd, bladeren in reepjes
  • 1 groene kool (zoals spitskool), kern verwijderd, bladeren in reepjes
  • 2 grote wortels (of 4 kleine), grof geraspt
  • 1 handvol bieslook of bosui (à 20 g), fijngehakt
  • ½ bosje koriander, blaadjes afgehaald, steeltjes grof gehakt
  • 500 g gebraden kippenvlees, losgetrokken met een vork
  • 2 el zwart (ongepeld) sesamzaad, voor erbij

Gember-amandeldressing

  • stukje verse gemberwortel (à 2 cm), geschild, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 el amandel- of notenpasta
  • sap van 1½ citroen
  • 1½ el (glutenvrije) sojasaus
  • 2 tl rauwe honing of ahornsiroop
  • 100 ml water

Tip: Zeespaghetti is een bruin zeewiersoort die door zijn vorm doet denken aan spaghetti. De slierten zijn rijk aan ijzer en hebben een smaak die doet denken aan kokkels. Koop hetonline op zeewierwinkel.nl of bij de biologische supermarkt.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine