Aubergine involtini

Aubergine involtini

Lange plakjes geroosterde aubergine, opgerold en gevuld met gehakt, groenten en stukjes Appenzeller®. Je roostert alle rolletjes in de oven en topt ze af met nog wat extra kaas die je kort gratineert. Beter wordt het niet, dus geniet er met volle teugen van!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 185 °C.

2. Verhit de plantaardige olie in een grote hapjespan op matig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg wat zout en peper toe, gevolgd door het gehakt en bak ongeveer 8 minuten.

3. Doe de wortel erbij, bestrooi met oregano en het paprikapoeder. Voeg de tomatenblokjes toe en roer de tomatenpuree en suiker erdoor. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

4. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.

5. Vet een bakplaat in met olie of bekleed hem met bakpapier en schenk er wat olijfolie over.

6. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken (à 3 mm). Beleg de aubergines met de vulling, een blokje Appenzeller® en een basilicumblaadje. Rol op en leg de involtini in de ovenschaal. Herhaal tot je alle aubergine (of vulling) hebt gebruikt.

7. Schenk de olijfolie erover en leg de plakjes Appenzeller® erbovenop. Bestrooi met de zoutflakes en wat versgemalen zwarte peper. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aubergine involtini in 25-30 minuten gaar.

8. Haal de schaal uit de oven en garneer met de rest van het basilicum.

Appenzeller®
We zijn dol op Zwitserse kazen en daar hoort deze Appenzeller® ook zeker bij. De kruidige kaas wordt op basis van rauwe melk volgens traditioneel recept bereid in het Appenzeller®-land in het noordoosten van Zwitserland. Klinkt als een sprookje, en zoals die verhalen altijd eindigen is het met deze Appenzeller® ook: één en al goeds!

Bereiding: 45 minuten

  • 3 el plantaardige olie, plus extra om te besprenkelen
  • 2 uien, gepeld, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 340 g kalfs- of rundergehakt
  • 1 wortel, geschrapt, in heel kleine blokjes
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el roomboter
  • 3 aubergines, kop en kont verwijderd
  • 250 g Appenzeller®, in kleine blokjes
  • blaadjes van 1 bosje basilicum
  • 2 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 tl zoutflakes (bijvoorbeeld Maldon)

Tools

  • hapjespan
  • mandoline
  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschaal

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek