Dit gerechtje is een variant op mimosa-eieren, een voorgerecht dat zo heet omdat de gehakte dooier op de bloemetjes van deze plant lijkt. Ansjovis en kappertjes geven een pittige touch aan dit luxe, romige voorafje.
1 Leg de eieren in een pan koud water, breng aan de kook en kook in 6 minuten hard. Giet ze af, laat ze afkoelen in koud water, pel en hak ze grof.
2 Kook de asperges in 3 minuten beetgaar. Giet af en leg op een schaal.
3. Besprenkel met de olie, bestrooi ze met ei, kappertjes, ansjovis en basilicum. Bestrooi met zout en peper.
Per portie 145 kcal, 10,8 g vet (2,1 g verzadigd), 8,4 g eiwit, 2,5 g koolhydraten, 1,5 g suikers
voor 4 personen
• 2 eendeneieren
• 500 g groene asperges, uiteinden verwijderd
• 2 el extra vergine olijfolie
• 2 tl kappertjes
• 3 ansjovisfilets, in stukjes
• handvol basilicumblaadjes