Ceviche asperge

Ceviche asperge

Asperges smaken, zoals zoveel ingrediënten, echt het beste als ze kersvers zijn. Probeer eens een asperge aan de achterkant in te knijpen. Spuit het sap eruit, dan is deze vers. Voor dit gerecht heb je een samenspel van verse ingrediënten met het zure van de romige karnemelk nodig. Gebruik hiervoor karnemelk rechtstreeks van de boer. Verse asperges en coquilles hebben ook rauw nog een mooie zoete toon in de smaak. Wanneer je ze dun snijdt geeft het een prettig mondgevoel. Doe hier een beetje fleur de sel, peper uit de molen en wat citroenrasp op en laat het een aantal minuten marineren.

Bereiding

LIMOENGEL

  1. Breng het water aan de kook en voeg de agar agar toe.
  2. Laat al roerende 1 min. koken.
  3. Rasp met een fijne rasp de schil van 1 limoen en voeg toe aan het vocht.
  4. Pers de limoenen uit en voeg het sap ook toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat de massa minstens een uur afkoelen in de koelkast.
  7. Draai de massa tot een gel in de blender.
  8. Vul de gel af in een spuitzak.

TIJGERMELK

  1. Meng de karnemelk met de limoenrasp, zout en zwarte peper.
  2.  Maak de coquilles St. Jacques schoon.
  3. Snijd de coquilles in dunne plakjes en marineer licht met een beetje olijfolie, fleur de sel, witte peper en een beetje limoenrasp.
  4. Snijd de asperges schuin in dunne plakjes en marineer licht met een beetje olijfolie en fleur de sel.
  5. Leg de asperges dakpansgewijs in een ronde steker (diameter 10 cm) op het bord.
  6. Spuit 7 dotjes limoengel op de coquilles.
  7. Garneer het gerecht met 3 witte viooltjes en 7 takjes micro koriander.
  8. Schenk de tijgermelk rondom het gerecht en besprenkel met een paar druppels olijfolie.

4 personen

  • 4 coquilles St. Jacques
  • 4 rauwe, geschilde AA asperges
  • 12 witte viooltjes
  • 28 topjes micro koriander
  • Valderrama Arbequina olijfolie
  • fleur de sel
  • witte peper
  • 1 limoen

TIJGERMELK

  • 2 dl karnemelk
  • rasp van een halve limoen
  • 2 g fijn keukenzout
  • zwarte peper

LIMOENGEL

  • 2 limoenen
  • 4 dl water
  • 7 g agar agar
  • zout
  • peper

Benodigdheden

  • spuitzak

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine