Apple pie tarts

Apple pie tarts

Duik de volgende keer dat je boodschappen doet in de vriezer en neem een rol bladerdeeg mee – dan heb je de helft van het werk voor dit makkelijker-dan-je-denkt dessert al gedaan. Restauranthouder en cooking boss August geeft hier een globaal idee voor het op smaak brengen van je appels, zodat je zelf kunt toevoegen wat je lekker vindt, en achterwege kunt laten waar je niet van houdt.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een bakspray.

2. Schep in een grote kom de appels, basterdsuiker, gesmolten boter, kaneel, piment, gember (als je die gebruikt) en een snufje zout door elkaar, tot de appels met de specerijen zijn bedekt. Proef en voeg naar smaak extra specerijen en zout toe.

3. Snijd het bladerdeeg in 4 even grote rechthoeken en leg die op de bakplaat.

5. Verdeel het appelmengsel over de rechthoeken; laat hierbij de rand vrij. De appelplakjes mogen elkaar een beetje overlappen.

6. Bestrijk elk taartje met 1 eetlepel van het suikermengsel dat in de kom is achtergebleven (je wilt misschien nog meer toevoegen, maar daar kunnen de taartjes klef van worden).

7. Klop in een kommetje het ei los met 2 eetlepels water. Bestrijk de rand van elk taartje met dit eimengsel.

8. Bak de taartjes 15-20 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn. Bestuif ze als je wilt met poedersuiker en dien warm op.

Credits fotografie Lauren Volo; TikTok recept @theres.food.at.home

Voor 4 stuks

  • 2 appels, eventueel geschild, klokhuis eruit, in dunne plakjes
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 85 g roomboter, gesmolten
  • 1 tl kaneel, of naar smaak
  • 1/4 tl gemalen piment, of naar smaak
  • 1/8 tl gemberpoeder, of naar smaak (als je wilt)
  • zout
  • 1 groot vel bladerdeeg, uit de vriezer, ontdooid
  • 1 groot biologisch ei
  • poedersuiker (als je wilt)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek