Appels gevuld met amaretti & prosciutto 

Appels gevuld met amaretti & prosciutto 

Dit zijn een van de meest feestelijke appeltjes die we ooit hebben gezien. En laten ze ook nog eens heerlijk smaken! We snappen dat koken met kerst soms een grote uitdaging is, zeker als je het voor een groot gezelschap doet of iets speciaals wilt bereiden. Maar Donna Hay laat je in stap-voor-stap-fotografie zien hoe je je gerecht kunt voorbereiden, en geeft ze tijdbesparende trucjes en tips voor de beste planning: zo ga je de feestdagen vol vertrouwen tegemoet. Wil je meer kerst-toppers van Donna Hay? In haar nieuwste ‘Kerst – het kookboek’ vind je er meer dan genoeg!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de olie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en zout en peper toe en bak al roerend 4–5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Doe in een grote kom. Voeg de prosciutto, het broodkruim, de amaretti, peterselie, majoraan, het ei en de azijn toe en meng alles.

2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snijd de bovenkanten van de appels en zet apart. Verwijder met een theelepel de klokhuizen en gooi ze weg; laat de onderzijde van de appels intact. Vul de uitgeholde appels met het broodkruimmengsel en zet ze op de bakplaat. Leg de bovenkanten terug en zet de appels 35–40 minuten in de oven of tot ze goudbruin en zacht zijn.

3. Laat iets afkoelen en serveer. 

 

Voor 12 stuks.

  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 6 plakken prosciutto, gesneden
  • 160 g broodkruim van zuurdesemvruchtenbrood
  • 8 amarettikoekjes (30 g), verkruimeld
  • 2 handen bladpeterselieblaadjes, gesneden
  • handje majoraanblaadjes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 12 rode appels (royal gala)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine