Appelcrumble met blauwe bessen

Appelcrumble met blauwe bessen

Dit is een heerlijk dessert uit de oven met appel en blauwe bes, bedekt met een dikke laag kruimeldeeg met havermout. Eet het lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.
 

Bereiding


Fruitlaag:
1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes en doe ze in de ovenschaal.

2. Voeg de blauwe bessen, de basterdsuiker en de kaneel toe en roer even goed door elkaar.
 
Kruimeldeeg:
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng bloem, rietsuiker, havermout en zout in een kom.

4. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf ze door de droge ingrediënten tot een kruimelig deeg.

5. Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bessen en bak in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Dit recept komt uit het boek ‘Heel Holland Bakt met Annemarie’ van Annemarie Pronk (€24,99, Kosmos Uitgevers).

Voor 6-8 porties, bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten:

 

Fruitlaag:

  • 800 g goudrenetten of jonagoldappels
  • 125 g blauwe bessen
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneel








Kruimeldeeg:

  • 150 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 75 g havermout
  • ¼ tl zout
  • 150 g koude roomboter




Benodigdheden: ovenschaal 20×30 cm of een ronde schaal met een doorsnede van 20-25 cm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet